Over ons

Mandy van der Flier:

Sinds mijn jeugd ben ik al door dieren omringd en dat is tot op heden niet veranderd. 

Dat is wat mij gelukkig maakt.

Mijn eerste pup mocht ik op 14 jarige leeftijd aanschaffen (Golden retriever Duck) en het was al snel duidelijk dat honden een belangrijk deel in mijn leven zijn. Ook overige huisdieren hebben altijd bij mij een thuis gevonden.
Katten, honden, vogels, geiten, knaagdieren en vogels in het verleden, tot konijnen, kippen, katten, honden en paarden in het heden.

Ik kan me geen leven zonder dieren voorstellen en ik was van jongs af aan al overtuigd dat ik met dieren zou gaan werken. Om de benodigde kennis op te doen heb ik meerdere opleidingen en cursussen in de dierenbranche gevolgd en mijn werkzaamheden hebben ook altijd met dieren te maken gehad.

Met mijn bedrijf kan ik van betekenis zijn voor vele dieren en hun baasjes. Ook voor u?

Ik kijk er naar uit om u en uw dier te mogen ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Mandy van der Flier

Opleiding

Na de agrarische school ben ik deeltijds de studie “dierenverzorging beginnend beroepsbeoefenaar” gaan volgen in Eindhoven. Na het behalen van dit diploma ben ik meteen doorgestroomd naar de deeltijdopleiding dierenverzorging zelfstandig beroepsbeoefenaar in Barneveld. Hier heb ik ook het middenstandsdiploma, diploma dierenartsassistente en het honden-en kattenbesluit behaald. (dit zijn papieren om een asiel of pension te kunnen starten).

Werkervaring

Al die jaren heb ik gewerkt bij dierenspeciaalzaak Sammy in Vught. Hier heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van voeding, verzorging en omgang met dieren. Ondanks dat ik het erg naar mijn zin had heb ik op 2 april 2003 toch de grote stap genomen om een eigen zaak op te zetten die zich richt op mijn grootste interesses, dierenverzorging en honden.

In de opstartperiode van mijn bedrijf heb ik ook ervaring opgedaan met de verzorging van bewakingshonden bij bewakingsdienst van Gijn. Dit was erg leerzaam en hier heb ik o.a. geleerd om ook met wat pittige honden te kunnen werken.

Cursussen

In 2005 heb ik de cursus “roedelgedrag”, “Kynologie” en “EHBO voor honden”  gevolgd. In 2008 heb ik deelgenomen aan de “opleiding tot erkend hondenuitlaatservice” bij de Martin Gaus Academie.

Het team

Omdat er steeds meer mensen gebruik maken van onze diensten hebben we medewerkers in dienst. Hierdoor kunnen wij u ook meer zekerheid en stabiliteit bieden.

Met gepaste trots stel ik u voor aan mijn team, gemotiveerde dierverzorgers die er voor zorgen dat uw dier de zorg krijgt die hij/zij verdient.

Alle dierverzorgsters zijn net als ik serieus in hun vak, gepassioneerd naar de dieren toe.

Wij zijn u en uw dier graag van dienst en hopen u binnenkort te mogen verwelkomen.

Jenny Eerhart

Jenny is sinds januari 2020 ons team komen versterken met haar enthousiasme en liefde voor de honden. Ze heeft de nodige kennis opgedaan bij de Martin Gaus Academie, waaronder EHBO, rassenkennis, gedragsherkenning en roedelgedrag.

Ondertussen heeft ze administratieve taken op de achtergrond op zich genomen en ondersteunt haar collega’s waar nodig. Het liefste wat ze blijft doen, is met jullie honden op pad zijn en het beste van de dag eruit halen.

“Dit is mijn ultieme hondenbaan!

Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Mandy’s Animal Care en ik leer nog elke dag meer over gedrag en honden. Het biedt uitdaging en de pretogen van de honden maken dat ik altijd met plezier naar mijn werk ga.”

Romy van de Groenendaal

Romy heeft na het VMBO Helicon de opleiding dier en gedrag gevolgd aan Helicon ’s-Hertogenbosch.

Na deze opleiding heeft Romy gedeeltelijk de opleiding voor para veterinaire dierenarts assistent gevolgd maar dit bleek niet de richting die Zromy uiteindelijk in wilde en is daarna bij ons team terecht gekomen.

Romy: Ik werk nu meerdere jaren bij Mandy’s Animal Care en ik vind het erg leuk om iedere dag met de honden op pad te gaan en ze met plezier met elkaar te zien spelen.

Het blijft leuk om verschillende karakters te zien en een band met ze op te bouwen.

Naomi van den Biggelaar

Naomi komt uit de entertainment industrie maar wilde graag een carrière switch naar de dieren en specifiek “de hond” maken.

Mede door haar aanstekelijke enthousiasme en doorzettingsvermogen is Naomi een gewaardeerde collega van ons geworden en na een interne opleiding is Naomi met haar eigen roedels op pad gegaan.

Om ook de nodige theoretische kennis op te doen heeft Naomi de cursus basis kennis hond gevolgd aan de Martin Gaus academie, waar EHBO en gedragsherkenning onderdelen van de cursus zijn.

Naomi: ik geniet enorm van het werk met de honden en leer nog dagelijks bij. De honden zijn zo enorm blij als ze met ons mee op stap mogen, daar word je toch spontaan vrolijk van.

Dana Lemmens

Als je aan Dana’s omgeving vraagt hoe je haar het beste kan omschrijven, zal er waarschijnlijk worden geantwoord met ”dierenvriend in hart en nieren”.

Haar hele leven is ze al omringd door dieren. Ze is opgegroeid tussen de kippen, vogels, konijnen, paarden, honden, noem maar op.

Door haar VMBO tijd op het Helicon heeft ze veel geleerd over dieren en is de passie voor honden verder ontwikkeld. Na deze opleiding is ze verder gegaan in een hele andere richting maar de liefde en passie voor dieren is altijd gebleven.

Dana: ik werk nu een tijdje met veel plezier bij Mandy’s Animal Care. De honden hebben stuk voor stuk een plekje in mijn hart en ik sta met de grootste glimlach op om te gaan werken iedere week.

Amke van Horen

Amke heeft in meerdere branches werk en leer ervaring opgedaan maar de dierenbranche en met name honden heeft veruit de voorkeur.

Bij Yuverta heeft Amke haar paraveterinaire dierenartsassistent opleiding gevolgd en in de toekomst hoopt Amke een hondentrimopleiding te gaan volgen.

Amke: Mijn grootste passie in het leven zijn uiteraard honden en ik ben mijn hele leven al omringd door honden. Het werken met honden is dan ook geweldig en ik vind het super om de honden een fijne tijd te bezorgen bij de hondenuitlaatservice.